TM1638 – Display

Op eBay, te koop een 8 x 7-segment module, met 8 bi-color leds (rood / groen) en 8 toetsen (rond de 5,50 euro). Drie modulen aangeschaft. Bascom-AVR code voor geschreven. Logic Analyzer gebruikt om de timing in het datasheet overeen te laten komen met de Bascom-AVR code. Twee lijntjes, te weten Data en Clock, en per module een strobe is voldoende om maximaal 6 modules aan te sturen. De plaatjes: linksboven een losse module, rechtsboven een drietal modulen aan elkaar geknoopt met een flatcable, midden links een detail foto inclusief de logic analyzer (LA1016 van ZLog), drie volgende foto’s hardcopies van logic analyzer scherm en het laatste plaatje vier modulen aan elkaar geknoopt.

Nog wat details over de meetgegevens met de logic analyzer:
Clock is niet symetrisch. Een 0 duurt 8,9 uSec, een 1 duurt 5 uSec. Tussen de verschillende karakters die worden verstuurd, een wachttijd van 15,26 uSec.

Uit de Chinese datasheet maken we op:
commando 40hex schrijven sequentieel naar display
commando 44hex schrijven naar een specifieke locatie
commando 42hex uitlezen van de toetsen
commando 8Fhex helderheid (8 stappen) en uit/aan van het display

(wel een Engelstalig datasheet gevonden voor de TM1628)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *