Betaalbare Rolex

Samen met Ben Zijlstra een zeer aparte klok gemaakt. Een klok die naast de tijd en datum in cijfers, ook de tijd in woorden laat zien. En deze tekst in woorden wordt 3 x per minuut ververst, dus de klok is best levendig. We hebben gebruik gemaakt van de kleur darkgray waarin vrijwel alle woorden worden weergegeven, en met een gele kleur worden de juiste woorden opgelicht. Er is gebruik van een Arduino Mega 1280, met daarop een ITDB02 clock/display print waarop zich een DS1307 clock-IC bevindt, met een CR2032 backup batterij. Op deze print een TFT display met touchscreen met de ILI9325D controller. De behuizing is gemaakt van plexiglas die aan de binnenkant met zwarte verf is bespoten, geeft een erg strak resultaat. Verder de wijzerplaat, past niet onder de Sable CNC dus deze is met de hand gezaagd. 7 volt gevoed om er voor te zorgen dat er niks overbodig warm wordt. Een genot om naar te kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *