300mW DIY Violet Laser Engraver

Toch even moeten wachten, was uitverkocht bij www.banggood.com, maar nu toch in huis. Een zeer fraai stukje techniek. Perfecte afwerking. Zeer doordacht ontwerp. Vrijwel geluidloos.

De aansturing bestaat uit een Arduino Nano met GRBL-software er in. Versie 0.8c. Dat is een versie zonder eindstops, maar dat komt goed uit, deze eindstops ontbreken op deze machine. Je dient hem zelf met de hand of met de controller software op de juiste positie te zetten en dan is dat de home positie. Formaat net geen A4.

Heb gespeeld met Grbl versie 0.9, maar daarbij is het gebruikt van de eindstops onduidelijk. Na het raken van een eindstop zit er niks anders op dan de boel te resetten. Wat neer komt op een uiterste limitswitch. Dus geen echte homing functie.

Op Github heb ik software gevonden, Grbl 0.8c lasermode, die een aantal extra commando’s heeft. Zo heb je $L0 waarmee je de Z-functie uitschakelt, daarna kun je met Z0 t/m Z255 via PWM de laser intensiteit bedienen. Met $L1 ga je weer terug.
Moet ik nog uittesten.

Het apparaat komt zonder verdere documentatie en software. Grbl-controller wordt aanbevolen als besturing vanuit de (Windows/Linux) PC. En er is een extension voor InkScape die nog uitgetest moet worden.

Nog even wat kleine lettertjes: bovenstaand is allemaal uitgezocht samen met Ben Zijlstra en Edwin van den Oetelaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *