Weerstation 2.0

Nu we de weergegevens te pakken hebben, wat inspanningen gedaan om wat meer informatie op een groter display te zetten. Dit is een Arduino Mega 2560 en een ILI9327 display, 400 x 240 pixels. En daarop de weergegevens van 3 augustus, toevallig net een dag met een uitschieter wat temperatuur betreft.

Het enige dat aangesloten is, is de tweede comport van de Arduino Mega, de RX-lijn om precies te zijn, en ground van de Nodemcu. Arduino wacht op nieuwe weergegevens en zodra die binnenstromen worden die zichtbaar gemaakt. Software in Bascom-AVR, gebruik makend van 3 fonten en 11 iconen.

Hier een plaatje van de complete hardware

Je kunt natuurlijk even op de fiets naar De Blokker en een weerstationnetje halen voor 6,50 euro, maar zelfbouw is natuurlijk veel leuker…

Wordt vervolgd…. weergegevens op een 800×600 pixels, 7 inch display aangestuurd door een atxmega128a1.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *