WSPR (Whisper)

Nieuw project. WSPR (Whisper) Weak Signal Propagation Reporter

Kit aangeschaft bij www.qrp-labs.com

Kit geassembleerd en in de bijbehorende kast gemonteerd. Een kleine modificatie aangebracht. Een elco op de voeding, deze had toch wat ruis. En achterop het kastje een GPS-aansluiting gecombineerd met een ICSP (In Circuit Serial Programmer) aansluiting. Er zijn twee versies te maken, de 100 en de 200 mW.

Een overzicht van de verbindingen die ik gemaakt heb de laatste 6 uur.

Twee weken terug verbinding gemaakt met iemand in Noorwegen, in de buurt van de Poolcirkel. Op www.qrz.com zijn call opgezocht. Via zijn call ben ik achter zijn adres gekomen. In Google StreetView het adres opgezocht om er achter te komen, dat ik tijdens mijn vakantie in 2012 voor zijn huis heb gestaan om zijn antennes te bewonderen.

Translation special for Jure Mikeln S52CQ from Slovania

Two weeks ago, made a connection with someone in Norway, in the neighborhood of the Polarcircel. On www.qrz.com I have searched for his Call sign and found his address. In Google StreetView entered this address to find out, that on a holiday in 2012 I have stopped at his house to view the antennes that were on his roof.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *